Sposób przygotowania:
Krupnik z grzybkiem
kaszę przepłukałam na sicie, osączyłam. Ziemniaki obrałam i pokroiłam w kostkę. Zagotowałam wywar, wrzuciłam suszone grzyby, liść laurowy i ziele angielskie, gotowałam ok. 5 minut. Dodałam kaszę i ziemniaki, gotowałam następne 10 minut. Warzywa wymieszałam, dodałam kawałeczki mięsa obrane z porcji rosołowej, na której gotowałam wywar. Na patelni roztopiłam masło, podsmażyłam warzywa z mięsem aż zaczęły się rumienić. Przełożyłam do zupy, dosypałam lubczyk, gotowałam jeszcze 10 minut. Doprawiłam do smaku solą i odrobiną pieprzu. Odstawiłam zupę na 20 minut żeby odpoczęła. Przed podaniem dodałam natkę pietruszki.
![Krupnik z grzybkiem Krupnik z grzybkiem](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/krupnik-z-grzybkiem-151204.jpg)
![Krupnik z grzybkiem Krupnik z grzybkiem](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/krupnik-z-grzybkiem-151205.jpg)
![Krupnik z grzybkiem Krupnik z grzybkiem](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/krupnik-z-grzybkiem-151206.jpg)
![Krupnik z grzybkiem Krupnik z grzybkiem](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/krupnik-z-grzybkiem-151207.jpg)