iwa643

iwa643

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 5470]

Jesienny kwiat

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 4

Jesienny kwiat ryż z jesiennymi warzywami

Jesienny kwiat

Składniki:

Jesienny kwiat

 

 

Sposób przygotowania:

Jesienny kwiat
Bakłażan myjemy osuszamy papierowym ręcznikiem i kroimy w plasterki. Następnie solimy z dwóch stron i odstawiamy na ok 10 min . Po tym czasie płuczemy go w wodzie osuszamy i grillujemy na patelni grillowej. Ryż dziki i ryż brązowy gotujemy w osolonej wodzie według przepisu na opakowaniu . Po ugotowaniu mieszamy ryże z sobą . Kalafior obieramy kroimy w różyczki ,marchewkę obieramy i gotujemy na parze. Cebule siekamy drobno. Pierś z kurczaka solimy doprawiamy pieprzem i papryką słodką odstawiamy na ok 10 min . Następnie kroimy w kosteczkę. Na patelni na oleju podsmażamy cebulkę dodajemy pokrojoną w kosteczkę pierś z kurczaka .Smażymy. Gdy mięso jest gotowe dodajemy listki szpinaku -smażymy .Kolejno dodajemy ryże. Mieszamy . Dodajemy pokrojoną marchewkę i kalafior. Mieszamy . Doprawiamy czosnkiem ,tymiankiem ,kolendrą i odrobina rozmarynu . Solimy i doprawiamy pieprzem świeżo mielonym do smaku. Wykładamy na bakłażana.Podajemy