graciana3

graciana3

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 245]

jesienny przysmak

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

taki przysmak robię na podwieczorek

jesienny przysmak

Składniki:

jesienny przysmak

 

  • 0,5 kilograma wołowiny
  • 30 deko świeżych grzybów
  • 20 deko wędzonej słoniny
  • 2 cebule
  • 2 ząbki czosnku
  • 0,5 litra bulionu z kostki
  • 1 zielona papryka
  • 2 pomidory
  • 0,5 łyżki słodkiej papryki
  • sól,pieprz do smaku

 

 

Sposób przygotowania:

jesienny przysmak
wołowinę umyć i pokroić w paski ,słoninę pokroić w kostkę i stopić na patelni,cebulę obrać i pokroić w plasterki ,czosnek obrać i zmiażdżyć,na patelnie do stopionej słoniny dodać pokrojone mięso,,cebulę i czosnek posypać wszystko papryką,doprawić sola i pieprzem do smaku ,zalać bulionem i dusić wszystko razem razem 15 minut ,grzyby dokładnie oczyścić i pokroić w paski,i dodać do mięsa na patelnię,,paprykę umyć usunąć z niej nasionka i pokroić w paski i też dodać na patelnie do mięsa,dodać pokrojone pomidory w kostkę i wszystko razem dusić na małym ogniu ,aż wszystkie składniki będą miękkie,podawać na gorąco