Sposób przygotowania:
Jesienny smalczyk
Cebulę obrać i pokroić w półplasterki, czosnek obrać i posiekać drobno. Boczek pokroić w niedużą kostkę a jabłko obrać ze skórki i również pokroić w kostkę. Boczek wyłożyć na patelnię i wytopić z niego tłuszcz smażąc go przez ok. 10 min. Następnie dodać cebulę, czosnek oraz jabłko. Poddusić składniki przez następne 10 min., pamiętać o tym żeby mieszać je co jakiś czas. Dodać smalec i smażyć wszystkie składniki przez ok.20 min. Smalec jest gotowy kiedy boczek ładnie się zrumieni a cebula nabierze złotego koloru. Gotowy smalec przelać do miski bądź innego głębokiego naczynia,oprószyć solą i pieprzem, pozostawić do zastygnięcia. Smalec najlepiej smakuje z wiejskim chlebem.
Babciagramolka
msewka
Pyza
kontakt1982
Natala1210
kinga