Sposób przygotowania:
Jeżynka
Na początku pszenną mąkę wymieszaj z proszkiem do pieczenia, kaszą manną i wiórkami kokosowymi.
Żółtka oddziel od białek. Białka ubij na sztywną pianę.
Miękką margarynę utrzyj mikserem z cukrem pudrem dodając po jednym żółtku. Następnie dodaj mąkę wymieszaną z proszkiem,kaszą i wiórkami.
Na koniec dodaj ubitą pianę i całość delikatnie wymieszaj łyżką.
Formę do pieczenia wysmaruj margaryną i osyp bułką tartą. Przełóż cisto do formy.
Następnie na ciasto wysyp owoce.
Piekarnik nagrzej do 180 stopni i piecz ciasto 45-50 minut.
Po wyjęciu odstaw do wystygnięcia.
Smacznego.
Żółtka oddziel od białek. Białka ubij na sztywną pianę.
Miękką margarynę utrzyj mikserem z cukrem pudrem dodając po jednym żółtku. Następnie dodaj mąkę wymieszaną z proszkiem,kaszą i wiórkami.
Na koniec dodaj ubitą pianę i całość delikatnie wymieszaj łyżką.
Formę do pieczenia wysmaruj margaryną i osyp bułką tartą. Przełóż cisto do formy.
Następnie na ciasto wysyp owoce.
Piekarnik nagrzej do 180 stopni i piecz ciasto 45-50 minut.
Po wyjęciu odstaw do wystygnięcia.
Smacznego.