Sposób przygotowania:
Jogo sernik na zimno
Zieloną galaretkę rozpuścić w 250 wody, ostudzić.Do miski przełożyć serek, jogurt i cukier puder. Wymieszać dokładnie. Żelatynę rozpuścić w 3 łyżkach wrzątku i cienkim strumieniem wlewać do masy, cały czas mieszając. Podzielić masę na 2 części. Tę jedną część podzielić jeszcze raz na pół.Dno tortownicy dobrze wyłożyć folią aluminiową. Wylać porcję masy , ułożyć kiwi pokrojone w plasterki ( bez skórki)i wylać resztę masy. Włożyć na 5 minut do zamrażalnika. Po tym czasie wylać tężejącą zieloną galaretkę i ponownie włożyć do zamrażalnika na 5 minut. Wyjąć i wylać resztę masy jogurtowo-serowej. Wyłożyć morelami pokrojonymi w cienkie paseczki. Odłożyć do lodówki do lekkiego stężenia. W między czasie żółtą galaretkę rozpuścić w 250 ml wody i ostudzić. Przelać na wierzch sernika i zostawić w lodówce do całkowitego stężenia. Smacznego!