sabina123

sabina123

Starszy Kucharz
[Przepisów: 44]

Jogurtowa babka

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Babka zrobiona z jogurtów

Jogurtowa babka

Składniki:

Jogurtowa babka

 

Sposób przygotowania:

Jogurtowa babka
Żelatynę zalać nie dużą ilością zimnej wody , odstawić żeby napęczniała. Podgrzać , mieszać żeby się całkowicie rozpuściła , odstawić , aby ostygła. Do każdego kubeczka z jogurtem dodać rozpuszczoną żelatynę i dokładnie wymieszać , odstawić w chłodne miejsce. Foremkę do babki (z kominem) wypłukać zimną wodą , wlać jogurt naturalny , schłodzić a kiedy stężeje , wlać następną warstwę jogurtu owocowego. Znowu odstawić do stężenia i tak z każdym jogurtem. Wstawić do lodówki . Wyjąć babkę z formy , posypać wiórkami , udekorować wisienkami