Sposób przygotowania:
Babka czekoladowa
Najpierw przygotować wszystkie potrzebne składniki.
Rozpuścić masło wysmarować foremkę na babkę i wysypać bułką tartą.
Do miski wkładamy miękką margarynę lub masło ucieramy mikserem wbijamy pojedynczo jajko na przemian z cukrami cały czas miksujemy na gładką masę.
Do dobrze utartej masy wsypujemy przesianą mąkę wymieszaną z kakao i proszkiem do pieczenia, mieszamy, ale już ręcznie bez użycia miksera.
Do powstałej masy wlewamy śmietanę jogurt dodajemy bakalie i jeszcze raz mieszamy.
Powstałą masę przekładamy do foremki górę lekko wygładzamy.
Piekarnik rozgrzewamy 175 st i pieczemy babkę około 60 minut.
Zimną babkę polewamy polewą czekoladową i posypujemy dowolnie.
POLECAM!!!
Rozpuścić masło wysmarować foremkę na babkę i wysypać bułką tartą.
Do miski wkładamy miękką margarynę lub masło ucieramy mikserem wbijamy pojedynczo jajko na przemian z cukrami cały czas miksujemy na gładką masę.
Do dobrze utartej masy wsypujemy przesianą mąkę wymieszaną z kakao i proszkiem do pieczenia, mieszamy, ale już ręcznie bez użycia miksera.
Do powstałej masy wlewamy śmietanę jogurt dodajemy bakalie i jeszcze raz mieszamy.
Powstałą masę przekładamy do foremki górę lekko wygładzamy.
Piekarnik rozgrzewamy 175 st i pieczemy babkę około 60 minut.
Zimną babkę polewamy polewą czekoladową i posypujemy dowolnie.
POLECAM!!!
gusia1000