Sposób przygotowania:
Sernik dyniowo - kokosowy na serze ricotta
Blaszkę wykładamy papierem do pieczenia i układamy herbatniki. Żółtka oddzielamy od białek. Do miski wkładamy ser i dodajemy po żółtku i miksujemy.
Następnie dodajemy cukier i miksujemy przez chwilę. Potem dodajemy dynię,wiórki kokosowe,mleko,olej,budyń i proszek do pieczenia-wszystko mieszamy.
Ubijamy białka na sztywno i łączymy z ciastem. Masę wylewamy na herbatniki i wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i pieczemy ok. 1 godz i 15 minut. Studzimy sernik w uchylonym piekarniku.
Robimy polewę: białą czekoladę z masłem i mlekiem rozpuszczamy w kąpieli wodnej, studzimy i polewamy nią sernik.
Dekorujemy płatkami kokosowymi i kolorową posypką.
Następnie dodajemy cukier i miksujemy przez chwilę. Potem dodajemy dynię,wiórki kokosowe,mleko,olej,budyń i proszek do pieczenia-wszystko mieszamy.
Ubijamy białka na sztywno i łączymy z ciastem. Masę wylewamy na herbatniki i wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i pieczemy ok. 1 godz i 15 minut. Studzimy sernik w uchylonym piekarniku.
Robimy polewę: białą czekoladę z masłem i mlekiem rozpuszczamy w kąpieli wodnej, studzimy i polewamy nią sernik.
Dekorujemy płatkami kokosowymi i kolorową posypką.