Sposób przygotowania:
Jogurtowe babeczki z sosem malinowym
1. Jogurt mieszamy z jajkiem i cukrem waniliowym. 2. Do miski wsypujemy mąkę, cukier, wiórki kokosowe i proszek do pieczenia. Dodajemy wymieszany jogurt. Miksujemy. 3. Nalewamy do papilotek do 3/4 wysokości (ja włożyłam w środek jeszcze owoce malin ze słoika-świeżych nie miałam). 4. Wkładamy do piekarnika rozgrzanego do 180stopni na 15-20minut. SOS: wykorzystałam do niego sok z malin ze słoika, cukier, malibu i mąkę ziemniaczaną. Część soku doprowadziłam do wrzenia w garczku, dolałam malibu i wsypałam cukier. W kubku, w niewielkiej ilości zimnego soku z malin rozpuściłam mąkę ziemniaczaną, a następnie wlałam do gotującego się soku... Sok się zagęścił i powstał z niego sos owocowy (który można wzbogacić wrzucając owoce, ale ja niestety nie miałam).