Sposób przygotowania:
Jogurtowe leniwce wg Yvonne
Rodzynki zalewamy wrzącą wodą. Odstawiamy. Ziemniaki mielimy wraz z serem maszynką o sicie z najdrobniejszymi oczkami. Dodajemy pozostałe składniki i zagniatamy luźne ciasto. Na posypanej mąką desce/stolnicy formujemy z niego wałek, lekko go spłaszczamy i ukośnie wycinamy kluski.
3 litry wody gotujemy z 2 łyżkami oleju i ½ łyżeczki soli. Do wrzącej wody wrzucamy kluski (nie przerywając wrzenia) i gotujemy 30 sekund od wypłynięcia.
Rodzynki osączamy na sitku. Śmietanę ubijamy z cukrem, dodajemy rodzynki i polewamy sosem kluski.
Smacznego!
3 litry wody gotujemy z 2 łyżkami oleju i ½ łyżeczki soli. Do wrzącej wody wrzucamy kluski (nie przerywając wrzenia) i gotujemy 30 sekund od wypłynięcia.
Rodzynki osączamy na sitku. Śmietanę ubijamy z cukrem, dodajemy rodzynki i polewamy sosem kluski.
Smacznego!