Sposób przygotowania:
Jogurtowe pod fioletową taflą
Biszkopt: Białko ubijamy na sztywną pianę, pod koniec dodając cukier. Łączymy z żółtkiem.Dodajemy mąkę, wymieszaną z proszkiem do pieczenia i delikatnie wszystko mieszamy. Wylewamy do formy wyłożonej papierem do pieczenia ( lub tak jak ja , silikonowej ) i pieczemy około 15 minut w 180 st. C.Galaretkę rozrabiamy wg. przepisu na opakowaniu. Dokładnie mieszamy. Odstawiamy do ostudzenia.Żelatynę rozpuszczamy we wrzątku. Studzimy.Masa:W misce rozrabiamy śmietanę z jogurtem. Dodajemy cukier puder i przestudzoną żelatynę. Wszystko razem dokładnie! miksujemy. Wylewamy na upieczony biszkopt. Wygładzamy powierzchnię. Wkładamy do lodówki. Na zastygniętą masę wylewamy lekko tężejącą galaretkę. Zostawiamy w lodówce na ok. 2 godziny. Smacznego!
zewa
marietta