Sposób przygotowania:
Jogurtowe z rabarbarem
Rabarbar oczyszczamy i kroimy na kawałki. Margarynę rozpuszczamy w rondelku i odstawiamy do przestygnięcia. Mąkę przesiewamy wraz z proszkiem do pieczenia i kakao. Całe jajka wbijamy do miski, dodajemy cukier waniliowy i cukier biały. Miksujemy na lekką, puszystą masę. Gdy cukier będzie niewyczuwalny dodajemy partiami mąkę, następnie jogurt i margarynę. Masę przelewamy do blaszki wyłożonej papierem do pieczenia. Na wierzchu układamy kawałki rabarbaru. Ciasto pieczemy przez około 40 minut w temperaturze 180 stopni.
![Jogurtowe z rabarbarem Jogurtowe z rabarbarem](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/jogurtowe-z-rabarbarem-275502.jpg)
![Jogurtowe z rabarbarem Jogurtowe z rabarbarem](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/jogurtowe-z-rabarbarem-275503.jpg)
![Jogurtowe z rabarbarem Jogurtowe z rabarbarem](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/jogurtowe-z-rabarbarem-275504.jpg)
![Jogurtowe z rabarbarem Jogurtowe z rabarbarem](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/jogurtowe-z-rabarbarem-275505.jpg)