Sposób przygotowania:
Jogurtowiec z rabarbarem i kruszonką
Rabarbar umyć ,pokroić i zasypać dwoma łyżkami cukru. Do jednego naczynia włożyć jogurt naturalny,olej,jajka oraz esencje waniliową i za pomocą metalowe trzepaczki roztrzepać.Do drugiej miski przesiać mąkę z proszkiem do pieczenia dodać cukier.Do płynnych składników dodawać stopniowo suche składniki i mieszać.W zależności od gęstości jogurtu jeśli masa jest rzadka dodać mąki do uzyskania ciasta o konsystencji gęstej śmietany.Ciasto wylać na tortownicę o średnicy 28 cm wyłożoną papierem do pieczenia.Rozłożyć pokrojony rabarbar. Kruszonka:zimne masło zagnieść z cukrem i zmielonymi migdałami.Rozkruszyć na górę ciasta. Piec w piekarniku nagrzanym do 160 st około 50 min.Do suchego patyczka.Zimne ciasto oprószyć cukrem pudrem.
![Jogurtowiec z rabarbarem i kruszonką Jogurtowiec z rabarbarem i kruszonką](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/jogurtowiec-z-rabarbarem-i-kruszonka-201808.jpg)
![Jogurtowiec z rabarbarem i kruszonką Jogurtowiec z rabarbarem i kruszonką](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/jogurtowiec-z-rabarbarem-i-kruszonka-201809.jpg)
![Jogurtowiec z rabarbarem i kruszonką Jogurtowiec z rabarbarem i kruszonką](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/jogurtowiec-z-rabarbarem-i-kruszonka-201810.jpg)
![Jogurtowiec z rabarbarem i kruszonką Jogurtowiec z rabarbarem i kruszonką](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/jogurtowiec-z-rabarbarem-i-kruszonka-201811.jpg)
Cukiereczek13
alaaa
Dziękuję Kasiu za pozytywną opinię.Ja też twoje przepisy poznaję od razu.:)
zbysiowa
mysza75