Sposób przygotowania:
Jogurtowo-czekoladowa fantazja na zimno
Mąkę przesiej, dodaj Duecik i wymieszaj.
Margarynę miksuj z cukrem pudrem, kolejno dodawaj po jednym żółtku dalej miksując.
Pod koniec miksowania dodaj rozpuszczoną czekoladę i mąkę wymieszaną z Duecikiem.
Z białek i cukru ubij pianę, i delikatnie, przy pomocy drewnianej łyżki, połącz obie masy.
Gotową masę przełóż do wyłożonej papierem do pieczenia lub wysmarowanej tłuszczem i wysypanej mąką tortownicy o średnicy 24 cm.
Wstaw do lekko podgrzanego piekarnika i piecz w temperaturze 170ºC przez 40 - 45 minut (sprawdź patyczkiem czy ciasto jest upieczone).
Aby przygotować masę kokosową, w garnku podgrzej śmietankę z cukrem pudrem, następnie dodaj wiórki kokosowe i wymieszaj.
Na przestudzone ciasto wyłóż zimną masę kokosową.
Do wysokiego naczynia wlej 350 ml zimnego mleka, wsyp zawartość opakowania z kremem i miksuj przez 3 minuty. Gotowy krem wyłóż na masę kokosową i całość schładzaj przez ok. 2 godziny.
Margarynę miksuj z cukrem pudrem, kolejno dodawaj po jednym żółtku dalej miksując.
Pod koniec miksowania dodaj rozpuszczoną czekoladę i mąkę wymieszaną z Duecikiem.
Z białek i cukru ubij pianę, i delikatnie, przy pomocy drewnianej łyżki, połącz obie masy.
Gotową masę przełóż do wyłożonej papierem do pieczenia lub wysmarowanej tłuszczem i wysypanej mąką tortownicy o średnicy 24 cm.
Wstaw do lekko podgrzanego piekarnika i piecz w temperaturze 170ºC przez 40 - 45 minut (sprawdź patyczkiem czy ciasto jest upieczone).
Aby przygotować masę kokosową, w garnku podgrzej śmietankę z cukrem pudrem, następnie dodaj wiórki kokosowe i wymieszaj.
Na przestudzone ciasto wyłóż zimną masę kokosową.
Do wysokiego naczynia wlej 350 ml zimnego mleka, wsyp zawartość opakowania z kremem i miksuj przez 3 minuty. Gotowy krem wyłóż na masę kokosową i całość schładzaj przez ok. 2 godziny.