jaNina

jaNina

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1175]

Książka Kucharska: Kuchnia polska z produktami Hortex

Jucha z leśną wkładką

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 5

Jucha to niezwykla skromna zupa z kuchni z południa Polski ugotowana z maślanki i mąki. Po dodaniu mrożonych warzyw z patelni z grzybami leśnymi zupa zamienia się w niezwykle smaczne, zdrowe i ekspresowe danie.

Jucha z leśną wkładką Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Jucha z leśną wkładką

 

  • 2 litry maślanki
  • 5 dag mąki
  • 1 opakowanie Warzywa na patelnię z grzybami leśnymi Hortex
  • 3 łyżki oleju rzepakowego
  • sól i pieprz do smaku
  • listki pietruszki do przybrania

 

 

Sposób przygotowania:

Jucha z leśną wkładką
Do maślanki dodaj mąkę . Bardzo dokładnie roztrzep ją w maślance. Dodaj szczyptę soli do smaku i zagotuj. Na rozgrzany na patelni olej wrzuć Warzywa na patelnię z grzybami leśnymiHortex. Smaż warzywa mieszając od czasu do czasu przez 12 minut. Pod koniec smażenia oprósz warzywa solą i pieprzem świeżo zmielonym. Podawaj gorącą zupę z chrupiącymi i aromatycznymi warzywami z patelni przybraną listkami pietruszki.
Jucha z leśną wkładką
Do maślanki dodaj mąkę . Bardzo dokładnie roztrzep ją w maślance. Dodaj szczyptę soli do smaku i zagotuj.
Jucha z leśną wkładką
Smaż warzywa mieszając od czasu do czasu przez 12 minut.
Jucha z leśną wkładką
Gorącą zupę podawaj od razu.

Tagi:

grzyby