Sposób przygotowania:
Kabaczek z grzybami
Kabaczek obrać, usunąć nasiona, pokrajać w kostkę.
Drobno pokrajaną cebulę podsmażoną razem z grzybami na rozgrzanym tłuszczu osolić, dodać kabaczek, oprószyc pieprzem. Przykryć naczynie i jeszcze dusić kilka minut mieszając, aby potrawa nie przypaliła się.
Obrać pomidory ze skórki, drobno pokroić, dodać, gdy kabaczek nieco zmięknie.
Obficie posypać zieleniną.
Podawać z ziemniakami.
Drobno pokrajaną cebulę podsmażoną razem z grzybami na rozgrzanym tłuszczu osolić, dodać kabaczek, oprószyc pieprzem. Przykryć naczynie i jeszcze dusić kilka minut mieszając, aby potrawa nie przypaliła się.
Obrać pomidory ze skórki, drobno pokroić, dodać, gdy kabaczek nieco zmięknie.
Obficie posypać zieleniną.
Podawać z ziemniakami.