Babcia Halinka

Babcia Halinka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2266]

Kabaczki w śmietanie

         
ocena: 4/5 głosów: 1

Kabaczki umyć, obrać, opłukać, pokrajać w plastry o gr 1 cm, posypać przyprawami i

Kabaczki w śmietanie

Składniki:

Kabaczki w śmietanie

 

  • 1 kg kabaczków
  • 2-3 cebule
  • 4 łyżki tłuszczu
  • natka pietruszki
  • 3/4 szkl śmietany
  • 3-4 łyżki mąki
  • 2-3 łyżki koncentratu pomidorowego
  • sól
  • pieprz do smaku

Sposób przygotowania:

Kabaczki w śmietanie
Kabaczki umyć, obrać, opłukać, pokrajać w plastry o gr 1 cm, posypać przyprawami i pozostawić w chłodnym miejscu na 30 min. Następnie odsączyć, posypać mąką, zrumienić z obu stron, dodać pokrajaną drobno cebulę, razem poddusić, wlać śmietanę i koncentrat pomidorowy, połączyć z posiekaną natką pietruszki i przyprawami. Chwilę poddusić i doprawić do smaku.

Tagi:

kabaczki