Sposób przygotowania:
Kacze nogi z gruszkami
Nogi kacze smarujemy marynatą tajską. Posypujemy majerankiem. Wkładamy do worka próżniowego. Dodajemy pieprz zielony marynowany. Odsysamy powietrze. Worki wkładamy do wody o temperaturze 80°C. Podgrzewamy w temperaturze 79-83°C przez 5 godzin. Gruszki obieramy ze skórki. Przekrajamy po połowie i wydłubujemy gniazda nasienne. Przekładamy do worka próżniowego. Wlewamy nalewkę śliwkową. Odsysamy powietrze. Wkładamy do wody o temperaturze 80°C. Podgrzewamy również temperaturze 79-83°C przez 2 godziny. Zrobione gruszki oraz kaczkę przekładamy do naczynia żaroodpornego. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 250°C i pieczemy do zarumienienia mięsa. Sos z kaczki i gruszki łączymy na patelni. Redukujemy z dodanym masłem. Nogi kaczki podajemy z gruszką polane sosem. Smacznego.