Sposób przygotowania:
Kacze uda w sosie z wędzonych śliwek
Oczyszczone i umyte udka ułóż na zimnej patelni skórą do dołu, całość ustaw na średnim ogniu. Z udek powoli wytapiaj tłuszcz do momentu aż skórka stanie się mocno złocista, wtedy obróć je na stronę mięsa i smaż jeszcze 10 minut.
Usmażone mięso przełóż do garnka, obłóż włoszczyzną, dodaj przyprawy i zalej wodą (tak aby zakrywała tylko udka), całość duś aż do miękkości.
Z patelni odlej nadmiar wytopionego tłuszczu a na reszcie usmaż cebulkę, do usmażonej cebulki dodaj pokrojone śliwki, po chwili zalej całość sosem pomidorowym i duś przez 10 minut.
Gotowy sos dopraw gałką muszkatołową, octem, pieprzem i cukrem.
Usmażone mięso przełóż do garnka, obłóż włoszczyzną, dodaj przyprawy i zalej wodą (tak aby zakrywała tylko udka), całość duś aż do miękkości.
Z patelni odlej nadmiar wytopionego tłuszczu a na reszcie usmaż cebulkę, do usmażonej cebulki dodaj pokrojone śliwki, po chwili zalej całość sosem pomidorowym i duś przez 10 minut.
Gotowy sos dopraw gałką muszkatołową, octem, pieprzem i cukrem.
SylaUla
lukrowanepierniczki
ciasteczka
Czekoladka 2
Czekoladka 2
lukrowanepierniczki