Sposób przygotowania:
Kaczka z bakaliami Eli
Udka umyć i osuszyć papierowym ręcznikiem.Natrzeć udka solą,pieprzem,czosnkiem i włożyć do lodówki na 4 godziny.Morele i śliwki pokroić w plastry.Do woreczka włożyć morele,śliwki,rodzynki i ułożyć na nich udka kaczki.Do woreczka dolać 100 ml wody i zamknąć klipsem.Woreczek z mięsem włożyć do brytfanki i piec około 60 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni C.Po tym czasie wyjąć brytfankę z piekarnika i rozciąć woreczek.Brytfankę z mięsem włożyć jeszcze do piekarnikana na kilka minut,żeby udka się zrumieniły.W tym czasie smarować udka wytworzonym sosem.Gotowe udka wyłożyć na półmisek.Obok udek wyłożyć owoce.Smacznego!