Sposób przygotowania:
Pieczone Udka z Kaczki
► Udka umyć, osuszyć ręcznikiem papierowym, natrzeć solą, posypać bylicą, estragonem i słodką papryką / odstawić na kilka godzin do lodówki /. ► W garnku na mocno rozgrzanym tłuszczu ułożyć udka z kaczki i obsmażyć je ze wszystkich stron podlewając wodą, później dodać wytrawne wino czerwone. Mięso dusić pod przykryciem na wolnym ogniu, od czasu do czasu obracając, aż będzie miękkie a skórka z rumienieje.
![Pieczone Udka z Kaczki Pieczone Udka z Kaczki](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/pieczone-udka-z-kaczki-111600.jpg)
![Pieczone Udka z Kaczki Pieczone Udka z Kaczki](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/pieczone-udka-z-kaczki-111601.jpg)
edytaha