alison

alison

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 1210]

Kaczka cytrynowo-tymiankowa

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Kaczka cytrynowo-tymiankowa

Kaczka cytrynowo-tymiankowa

Składniki:

Kaczka cytrynowo-tymiankowa

 

  • 1 kaczka
  • 250 ml oleju
  • 250 ml wody
  • 4 ząbki czosnku
  • 2 cebule
  • sok wyciśnięty z 1 cytryny
  • skórka otarta z jednej cytryny
  • 1 łyżeczka tymianku
  • 1 łyżeczka majeranku
  • 2 łyżeczki ziarnistego pieprzu
  • sól

Sposób przygotowania:

Kaczka cytrynowo-tymiankowa
Obrać cebule i czosnek, pokroić w plasterki. Wymieszać olej z woda i sokiem z cytryny. Następnie wymieszać z cebulą i czosnkiem oraz przyprawami. Pokroić kaczkę na porcje. Zalać marynatą. Włożyć na 2 godziny do lodówki. następnie w tej marynacie ugotować mięso do miękkości. Po czym wyjąć mięso. Sos przecedzić. Polać tym sosem kaczkę. Posypać skórką cytrynową.

Tagi:

kaczka