Nowa La Boheme

Nowa La Boheme

Kuchcik
[Przepisów: 3]

Kaczka pieczona z Nowa la Boheme

  • 6
  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Kaczka pieczona z jabłkami, modrą kapustą i sosem z szarej renety z dodatkiem krupniku, to jedna z potraw serwowanych na Balu Prezydenta.

Kaczka pieczona z Nowa la Boheme

Składniki:

Kaczka pieczona z Nowa la Boheme

 

  • Kaczka barbarie ok. 1,5
  • Jabłka szara reneta 2szt.
  • Kapusta Czerwina 100 g.
  • Orzech włoski 20g
  • Rodzynki 20g
  • Czerwone wino
  • Krupnik
  • Białe wino
  • Pomarańcza 1szt
  • Majeranek, czosnek, sól, pieprz

Sposób przygotowania:

Kaczka pieczona z Nowa la Boheme
Marynujemy kaczkę w majeranku i czosnku, nadziewamy pomarańczą oraz jabłkami z czerwonym winem. Pieczemy w tem. 180 C 2h. Podajemy bez kości z kapusta i jabłkami z krupnikiem.