Sposób przygotowania:
Ciasto krówkowe - miodownik inaczej
Margarynę, miód i cukier rozpuścić, dodać przyprawę do dań słodkich, odstawić do wystudzenia.
Jajka dokładnie zmiksować, wlać stopniowo ostudzoną margarynę, oraz mąkę wymieszaną z sodą. Miksować na małych obrotach.
Masę podzielić na 3 częsci, każdą piec osobno w blaszce wyłożonej papierem do pieczenia w temp 160 stopni ok 13-15 minut.
Zmiksować masę krówkową w proszku z mlekiem.
Każdą częśc ciasta nasączyć mlekiem, na pierwszą warstwę nałożyć masę krówkową, na drugą masę kajmakową, górę posmarować bardzo cieniutko pozostałą masą kajmakową, Udekorować sosami, odstawić na noc do lodówki.
Jajka dokładnie zmiksować, wlać stopniowo ostudzoną margarynę, oraz mąkę wymieszaną z sodą. Miksować na małych obrotach.
Masę podzielić na 3 częsci, każdą piec osobno w blaszce wyłożonej papierem do pieczenia w temp 160 stopni ok 13-15 minut.
Zmiksować masę krówkową w proszku z mlekiem.
Każdą częśc ciasta nasączyć mlekiem, na pierwszą warstwę nałożyć masę krówkową, na drugą masę kajmakową, górę posmarować bardzo cieniutko pozostałą masą kajmakową, Udekorować sosami, odstawić na noc do lodówki.
msewka