Sposób przygotowania:
Miodownik katarzynki 455
Mąkę przesiewamy na stolnicę, dodajemy cukier, sodę i pokrojone masło albo margarynę. Siekamy nożem, dodajemy miód, wbijamy jajka i zagniatamy ciasto. Dzielimy ciastona trzy części . Każdą część ciasta pieczemy osobno .Wykładamy ciasto na blaszkę i pieczemy trzy jednakowej wielkości placki. Każdy placek pieczemy ok 15 min w 180 stopniach. Ciasto studzimy. Z mleka, mąki i cukru gotujemy budyń. Dodajemy pokrojone masło albo margarynę i energicznie mieszamy z budyniem .Jeden z upieczonych placków smarujemy powidłami i wykładamy na niego połowę ciepłej masy budyniowej.Masę musimy rozsmarować .Przykrywamy drugim plackiem i powtarzamy czynność. Przykrywamy ostatnim plackiem .Całość lekko dociskamy i zasmarowujemy masą krówkową. Zasypujemy orzechami prażonymi na patelni z odrobiną masła.