zuzi

zuzi

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 174]

Kajmakowy przekładaniec

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 6

Najłatwiejszy mazurek na świecie

Kajmakowy przekładaniec

Składniki:

Kajmakowy przekładaniec

 

  • 1 opakowanie suchych wafli
  • 1 puszka mleka skondensowanego słodzonego
  • 1 polewa z białej czekolady
  • 1 polewa z ciemnej czekolady
  • cukrowe ozdoby

Sposób przygotowania:

Kajmakowy przekładaniec
Puszke mleka gotować w garnku z wodą ok.2 godz.
Ostudzić i tą masą smarować kolejno wafle i układać jeden na drugim mocno dociskając.Oststni wafel nie smarujemy.(jeden wafel odstawiamy na boku)
Docisnąć deską i obciążyć (np.grubą książką)Pozostawić na 2-3 godz. w chłodnym miejscu.
Z ostatniego wafla wycinamy ramkę,smarujemy masą i umieszczamy na mazurku. Ramke smarujemy białą polewą.Reszte polewy wylewamy w środek ramki na to wylewamy ciemną polewę i mieszamy je tak aby powstała mozaika.Dekorujemy cukrowymi ozdobami.