Sposób przygotowania:
Kajmakowy przekładaniec
Puszke mleka gotować w garnku z wodą ok.2 godz.
Ostudzić i tą masą smarować kolejno wafle i układać jeden na drugim mocno dociskając.Oststni wafel nie smarujemy.(jeden wafel odstawiamy na boku)
Docisnąć deską i obciążyć (np.grubą książką)Pozostawić na 2-3 godz. w chłodnym miejscu.
Z ostatniego wafla wycinamy ramkę,smarujemy masą i umieszczamy na mazurku. Ramke smarujemy białą polewą.Reszte polewy wylewamy w środek ramki na to wylewamy ciemną polewę i mieszamy je tak aby powstała mozaika.Dekorujemy cukrowymi ozdobami.
Ostudzić i tą masą smarować kolejno wafle i układać jeden na drugim mocno dociskając.Oststni wafel nie smarujemy.(jeden wafel odstawiamy na boku)
Docisnąć deską i obciążyć (np.grubą książką)Pozostawić na 2-3 godz. w chłodnym miejscu.
Z ostatniego wafla wycinamy ramkę,smarujemy masą i umieszczamy na mazurku. Ramke smarujemy białą polewą.Reszte polewy wylewamy w środek ramki na to wylewamy ciemną polewę i mieszamy je tak aby powstała mozaika.Dekorujemy cukrowymi ozdobami.