msewka

msewka

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 607]

Kajzerka zapiekana z tuńczykiem.

  • 3
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 9

Szybko, smacznie ...tak, jak lubię!

Kajzerka zapiekana z tuńczykiem.

Składniki:

Kajzerka zapiekana z tuńczykiem.

 

 

  • 2 kajzerki
  • 4 łyżeczki tuńczyka sałatkowego w oleju lub w sosie własnym
  • 1 łyżka margaryny do smarowania pieczywa
  • 4 plastry pomidora
  • 2 duże garstki startego sera Gouda
  • 1 duża pieczarka
  • duża garść szczypiorku
  • sól, pieprz kolorowy

 

 

Sposób przygotowania:

Kajzerka zapiekana z tuńczykiem.
Kajzerki przekroić wzdłuż na dwie połówki. Wszystkie części posmarować cieniutko margaryną, nałożyć po łyżeczce tuńczyka, przykryć cienkimi plastrami pieczarki, posypać startym na grubej tarce serem gouda, nałożyć po plasterku pomidora i zapiec w nagrzanym do 200 stopni piekarniku (grzejnik górny) przez ok.10 minut.

Po wyjęciu posypać obficie szczypiorkiem, lekko posolić i zmielić po trochu pieprz kolorowy bezpośrednio z młynka na kajzerki.