Ania321

Ania321

Złoty Ekspert
[Przepisów: 724]

Bułki z pieczarkami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 6
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Takie bułki z farszem pieczarkowym doskonale sprawdzą się jako przystawka podczas różnego rodzaju imprez karnawałowych.

Bułki z pieczarkami Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Bułki z pieczarkami

 

Sposób przygotowania:

Bułki z pieczarkami
Boczek kroimy w paseczki i podsmażamy w rondlu, aż wytopi się trochę tłuszczu. Wrzucamy cebulę pokrojoną w piórka i dusimy ją na małym ogniu.

Gdy cebula jest już szklista, dodajemy łyżkę masła oraz pieczarki pokrojone w ćwiartki lub półplasterki (jeśli są większe). Podsmażamy całość, aż pieczarki puszczą sok. Dodajemy przyprawy.

Bułki przekrawamy na pół i usuwamy środki. Faszerujemy bułki pieczarkami i układamy na blaszce. Na wierzchu bułek układamy kawałki żółtego sera.

Nagrzewamy bułki do temperatury 190 stopni i pieczemy bułki przez około 10 minut, aż ser się rozpuści. Smacznego :) 
Bułki z pieczarkami
Przygotowujemy farsz z pieczarek, cebuli i boczku.
Bułki z pieczarkami
Bułki przekrawamy na pół i usuwamy środki.
Bułki z pieczarkami
Faszerujemy bułki pieczarkami i układamy na blaszce.
Bułki z pieczarkami
Na wierzchu bułek układamy kawałki żółtego sera.

Tagi:

zapiekanki