Sposób przygotowania:
Bułki z pieczarkami
Boczek kroimy w paseczki i podsmażamy w rondlu, aż wytopi się trochę tłuszczu. Wrzucamy cebulę pokrojoną w piórka i dusimy ją na małym ogniu.
Gdy cebula jest już szklista, dodajemy łyżkę masła oraz pieczarki pokrojone w ćwiartki lub półplasterki (jeśli są większe). Podsmażamy całość, aż pieczarki puszczą sok. Dodajemy przyprawy.
Bułki przekrawamy na pół i usuwamy środki. Faszerujemy bułki pieczarkami i układamy na blaszce. Na wierzchu bułek układamy kawałki żółtego sera.
Nagrzewamy bułki do temperatury 190 stopni i pieczemy bułki przez około 10 minut, aż ser się rozpuści. Smacznego :)
Gdy cebula jest już szklista, dodajemy łyżkę masła oraz pieczarki pokrojone w ćwiartki lub półplasterki (jeśli są większe). Podsmażamy całość, aż pieczarki puszczą sok. Dodajemy przyprawy.
Bułki przekrawamy na pół i usuwamy środki. Faszerujemy bułki pieczarkami i układamy na blaszce. Na wierzchu bułek układamy kawałki żółtego sera.
Nagrzewamy bułki do temperatury 190 stopni i pieczemy bułki przez około 10 minut, aż ser się rozpuści. Smacznego :)