Sposób przygotowania:
Kakao - truskawki - biała czekolada.
Truskawki obrałam, usunęłam szypułki i pokroiłam na pół.Białka oddzieliłam od żóltek i ubiłam je ze szczyptą soli na pianę. Miękką margarynę utarłam z cukrem, dodałam żółtka. Zmiksowałam. Stopniowo dodawałam mąkę z proszkiem do pieczenia i kakao, cały czas miksowałam. Pianę z białek małymi porcjami dodawałam do masy i delikatnie mieszałam ją łyżką. Tortownicę natłuściłam i obsypałam bułką tartą. Wyłożyłam do niej całą masę, a następnie ułożyłam połówki truskawek. Posypałam je 2 łyżkami cukru. Wstawiłam do nagrzanego piekarnika - 180 stopni i piekłam ok. 40 minut do suchego patyczka. Po upieczeniu ciasto przestudziłam. Czekoladę z mlekiem rozpuściłam w kąpieli wodnej. Przed podaniem polałam nią ciasto i każdy kawałek ozdobiłam kawałkiem truskawki.