Sposób przygotowania:
Kakaowa babka
W misce wymieszać: mąkę, kakao, proszek do pieczenia i wcześniej namoczone i osuszone rodzynki. Należy to zrobić tak, aby rodzynki były dokładnie obtoczone w mące.
Białka ubić na sztywno, partiami dodając cukier.
Cały czas miksując wlewać roztopione i ostudzone masło, dodać ekstrakt z wanilii. Miksując na najniższych obrotach miksera dodawać wcześniej przygotowaną mieszankę suchych składników.
Foremkę o pojemności 1,5 litra wysmarować masłem i obsypać kaszą manną, przelać ciasto. Wstawić do nagrzanego do 190*C piekarnika i piec 50 minut.
Białka ubić na sztywno, partiami dodając cukier.
Cały czas miksując wlewać roztopione i ostudzone masło, dodać ekstrakt z wanilii. Miksując na najniższych obrotach miksera dodawać wcześniej przygotowaną mieszankę suchych składników.
Foremkę o pojemności 1,5 litra wysmarować masłem i obsypać kaszą manną, przelać ciasto. Wstawić do nagrzanego do 190*C piekarnika i piec 50 minut.