Reniz

Reniz

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 3217]

Kakaowa babka ucierana

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 6

Smaczna i bardzo łatwa do zrobienia babka kakaowa, która zawsze się udaje. Do ciasta można dodać posiekanych orzechów.

Kakaowa babka ucierana

Składniki:

Kakaowa babka ucierana

 

 

Sposób przygotowania:

Kakaowa babka ucierana
Mąkę wymieszać z kakao i proszkiem do pieczenia, przesiać. Masło z cukrem pudrem ucierać dodając stopniowo po jednym jajku. Następnie do masy jajecznej wsypać mąkę z kakao i proszkiem do pieczenia, wlać mleko i aromat, wymieszać. Ciasto przełożyć do przygotowanej formy z kominkiem i włożyć do nagrzanego piekarnika. Piec w temp. 180 stopni około 35 minut.

Tagi:

jajko jajka