jaga85

jaga85

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1974]

Kakaowa pascha z morelami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 8

Smakuje jak serniczek na zimno zachwycając kakaowo-morelowym smakiem . taki deserek często gości u mnie w domu o okresie wielkanocnym

Kakaowa pascha z morelami

Składniki:

Kakaowa pascha z morelami

 

  • Składniki na 4 porcje:
  • 50 dag twarogu,
  • 3 żółtka,
  • 10 dag miękkiego masła,
  • 15 dag cukru pudru,
  • Cukier waniliowy,
  • 0.5 szklanki śmietanki 30%,
  • 0,5 szklanki kakao,
  • Morele (10 sztuk)

 

Sposób przygotowania:

Kakaowa pascha z morelami
Najlepiej kupić ser już mielony, ale jeśli takiego nie mamy to ser mielimy. W oddzielnej misce ucieramy żółtka z cukrem. Do utartych dodajemy cukier waniliowy, następnie śmietankę i masło. gdy masa jest już jednolita, dobrze utarta dodajemy stopniowo przemielony ser. Na koniec dokładamy kakao oraz pokrojone w kostkę morele. Gotową masę serową dajemy do salaterek wyłożonych wcześniej wilgotną gazą. Tak przygotowane paschy schładzamy. Około 6-7 godzin, by było je potem dobrze wyjąć. Po wyjęciu dekorujemy tartą czekoladą i morelami. Gotowe.

Tagi:

pascha