mycha

mycha

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2142]

Kakaowe ciasto przekładane kremem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 5

Pyszne, kakaowe ciasto przekładane kremem

Kakaowe ciasto przekładane kremem

Składniki:

Kakaowe ciasto przekładane kremem

 

  • ciemny biszkopt z 6 jaj
  • herbatniki 30 szt.
  • mleko 1 litr
  • krem karpatka 2 szt.
  • masło roślinne 250 g
  • cukier 3 łyżki
  • bita śmietana 1 szkl.
  • kawa cappuccino 1/2 szkl.

Sposób przygotowania:

Kakaowe ciasto przekładane kremem
Biszkopt przekrawam wzdłuż na pół. Krem: Na mleku przygotowuję krem karpatka z proszku. Gotowy krem miksuję z masłem i cukrem na gładką i puszystą masę. Na połowę biszkoptu wykładam połowę kremowej masy, układam na niej ściśle obok siebie herbatniki (jeden obok drugiego). Następnie przykrywam herbatniki pozostałym kremem, na to kładę drugą część biszkoptu. Wierzch ciasta ozdabiam ubitą śnieżką na mleku z proszkiem cappuccino. Wstawiam do schłodzenia do lodówki na 2 godziny.

Tagi:

biszkopt kawa