migotka28

migotka28

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1303]

Kakaowe clafoutis z czereśniami w wersji mini

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 6
         
ocena: 5/5 głosów: 8

Tym razem clafoutis z typowym dodatkiem-czereśni. Nieco w innej formie bo w małej wersji kakaowej jednak tak samo pysznej.

Kakaowe clafoutis z czereśniami w wersji mini Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Kakaowe clafoutis z czereśniami w wersji mini

 

Sposób przygotowania:

Kakaowe clafoutis z czereśniami w wersji mini
Małe foremki do mini tart dobrze natłuścić natłuścić i posypać tartą bułką. W foremkach ułożyć wydrylowane czereśnie. Przygotować ciasto. Margarynę rozpuścić i przestudzić. Jajka ubić mikserem. Cały czas ubijać na wolnych obrotach i dodawać kolejne składniki -cukier, rozpuszczoną margarynę, mąkę, kakao oraz mleko. Gotowym ciastem zalać owoce w foremkach. Wstawić do piekarnika nagrzanego na 200 C i piec ok 10 minut. Po wystudzeniu posypać cukrem pudrem i podawać.
Kakaowe clafoutis z czereśniami w wersji mini
Etap 1 Małe foremki do mini tart dobrze natłuścić natłuścić i posypać tartą bułką. W foremkach ułożyć wydrylowane czereśnie.
Kakaowe clafoutis z czereśniami w wersji mini
Etap 2 Następnie przygotować kakaowe ciasto.
Kakaowe clafoutis z czereśniami w wersji mini
Etap 3 Gotowym ciastem zalać owoce w foremkach.
Kakaowe clafoutis z czereśniami w wersji mini
Etap 4 Wstawić do piekarnika nagrzanego na 200 C i piec ok 10 minut

Tagi:

jajko jajka