Sposób przygotowania:
Kakaowe pierogi z serem i ananasem
Mąkę przesiewamy z kakao, do wody wlewamy olej oraz dodajemy sól, mieszamy. Jak lekko ostygnie wbijamy jajko i całość dodajemy do mąki z kakao. Zagniatamy elastyczne ciasto. Dwa talerze( płytki i głęboki podgrzewamy) ciasto pierogowe kładziemy na ciepłym talerzu i drugim ciepłym przykrywamy. Zostawiamy na 20 min, aby odpoczęło. Takie ciasto jest dużo bardziej plastyczne w obróbce. Twaróg rozgniatamy widelcem, dodajemy sok i skórkę z pomarańczy oraz cukier i jajko. Następnie dodajemy budyń i mannę oraz wypłukaną w ciepłej wodzie kostkę ananasa. Ciasto rozwałkowujemy na cienki placek, na każdy krążek ciasta nakładamy porcję nadzienie i zlepiamy. Gotujemy w osolonym wrzątku 10 min od wypłynięcia. Masło rozpuszczamy, mieszamy z cukrem oraz łyżką kostki ananasowej, polewamy ciepłe pierogi .
kołczu
Ela Dz
Dzięki, smakowało znakomicie, goście zachwyceni. :)
Nie ma co się oszukiwać...pusta lodówka jest bardzo mobilizująca i twórcza. :D