Sposób przygotowania:
Kakaowo-jabłkowe muffinki z cynamonem
W misce połączyć ze sobą składniki sypkie - mąkę, biały i waniliowy cukier, proszek do pieczenia, gorzkie kakao i sporą dawkę cynamonu (wedle uznania, ja dodałam około 1 - 1,5 łyżeczki cynamonu). W osobnym pojemniku połączyć razem składniki "mokre", czyli mleko, olej i jajka. Przelać płynne składniki do proszkowanych i wszystko razem dokładnie wymieszać do powstania jednolitej masy. Jabłka obrać ze skórek i pokroić w niezbyt dużą kostkę (ja miałam duże jabłka zatem wykorzystałam 2 sztuki jabłek, jeśli jabłka są małe to można dodać 3 - 4 jabłka). Dodać pokrojone jabłka do surowej masy na muffiny. Blachę do pieczenia muffin wyłożyć papierowymi foremkami. Nalewać surowe jeszcze ciasto z dodatkiem jabłek do papierowych foremek. Blaszkę z wypełnionymi surowym jeszcze ciastem foremkami wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i piec muffiny przez około 25 - 30 minut.