Sposób przygotowania:
Torcik a'la Malafoff & Di
Mleko zagotować (odlać 1/2 szklanki). 1/2 szklanki mleka wymieszać ze śmietanką, żółtkami, cukrem i obiema mąkami (mikserem). Dodać odrobinę aromatu śmietankowego i przelać do mleka, które się gotuje. Energicznie mieszać (dopóki masa będzie gęsta). Masło ubić na puch i nadal miksując powoli połączyć z ugotowanym budyniem i sokiem z cytryny.
Dżem rozrobić z wodą. W tortownicy o średnicy ok 26 cm ułożyć biszkopty i nasączyć 1/2 przygotowanego dżemu. W wolne miejsca między ciastkami powkładać owoce z dżemu i skropić likierem orzechowym (nie za wiele) Wyłożyć 1/2 kremu i następnie nasączone biszkopty skropione likierem oraz pozostałą masę.
Posiekane orzechy uprażyć podlewając likierem i obsypać nimi wierch tortu. Ciasto schłodzić w lodówce - najlepiej przez całą noc.
Dżem rozrobić z wodą. W tortownicy o średnicy ok 26 cm ułożyć biszkopty i nasączyć 1/2 przygotowanego dżemu. W wolne miejsca między ciastkami powkładać owoce z dżemu i skropić likierem orzechowym (nie za wiele) Wyłożyć 1/2 kremu i następnie nasączone biszkopty skropione likierem oraz pozostałą masę.
Posiekane orzechy uprażyć podlewając likierem i obsypać nimi wierch tortu. Ciasto schłodzić w lodówce - najlepiej przez całą noc.
Hrabina w kuchni
Di bloguje