Sposób przygotowania:
Kalafior nadziewany mięsem mielonym
Blanszujemy kalafiora.Zagotowujemy wodę z lyżeczką soli. Wkadamy kalafiora na okolo 10 min. Sprawdzamy caly czas żeby nie by zbyt miękki nakluwając go patyczkiem do szaszlyków.Studzimy. Lekko odsaczamy z wody ściskając go. Smażymy poszatkowaną cebulkę. Dodajemy do mięsa, wbijamy jajko, dodajemy bulke tarta i troszeczkę wody, sol i pieprz do smaku ( robimy mase jak na kotlety mielone). Kiedy kalafior ostygnie miedzy różyczki wkladamy dosyc gleboko mase miesną ( upychamy :)). Starty drobno ser mieszamy z majonezem i smaujemy kalafiora. Wkadamy do naczynia żaroodpornego. Zapiekamy. Sprawdzamy czy mieso sie usmazylo Jak kalafior bedzie miekki a mieso usmazone podajemy PYCHA!!!!! Cudownie się kroi na plastry, wiec nadaje się na przyjęcie nie tylko na obiadek