szalonamonia

szalonamonia

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 843]

kalafior z czosnkiem i kiełbasą

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

kalafior z kiełbasą , czosnkiem i pomidorami

kalafior z czosnkiem i kiełbasą

Składniki:

kalafior z czosnkiem i kiełbasą

 

Sposób przygotowania:

kalafior z czosnkiem i kiełbasą
Kalafiora oczyścić, umyć, podzielić na średniej wielkości różyczki. Gotować około 15 minut w osolonej wodzie. Czosnek obrać i drobno posiekać, pomidory sparzyć i pokroić w kostkę.. Na patelni rozgrzać oliwę, zeszklić na niej czosnek , dodać pomidory oraz obraną ze skórki i pokrojoną w kostkę kiełbasę. Smażyć na wolnym ogniu około 15 minut, następnie dodać odcedzony kalafior, doprawić do smaku solą i pieprzem. Smażyć jeszcze razem około 5 minut. Podawać z pieczywem.