misia13

misia13

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 795]

Kalafior zapiekany

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Przed podaniem posypać posiekaną natką...

Kalafior zapiekany

Składniki:

Kalafior zapiekany

 

Sposób przygotowania:

Kalafior zapiekany
Naczynie żaroodporne wysmarować tłuszczem. Kalafior ugotować al. dente w lekko osolonej wodzie z dodatkiem szczypty cukru, odcedzić, podzielić na różyczki. Ser utrzeć na dużych oczkach tarki jarzynowej, wymieszać z tartą bułką i szczyptą gałki. Masło roztopić. Kalafior przełożyć do naczynia żaroodpornego, polać masłem, posypać serem. Wstawić do piekarnika nagrzanego do temp 180stC, zapiec na rumiano. Przed podaniem posypać posiekaną natką.