Sposób przygotowania:
Kalafiorowa trącona papryką
Włoszczyznę obrałam, opłukałam i osuszyłam. Pokroiłam w kostkę, obsmażyłam na rozgrzanym w rondlu sklarowanym maśle. Zalałam wrzącą wodą, dodałam ziele angielskie, liść laurowy, suszoną włoszczyznę i paprykę w płatkach, lekko posoliłam. Gotowałam na wolnym ogniu do miękkości. W międzyczasie kalafiora podzieliłam na różyczki, opłukałam. Makaron ugotowałam al’dente wg przepisu na opakowaniu. Do miękkiej włoszczyzny dodałam kalafiora, zupę doprawiłam do smaku pieprzem, czerwoną słodką papryką w proszku i jeszcze odrobiną soli. Gotowałam do miękkości kalafiora. Zupę podałam z ugotowanym oddzielnie makaronem. Można ją zabielić śmietaną, ale ja tylko posypałam posiekaną natką pietruszki.
Cukiereczek13
zewa
zbysiowa
edytaha
Kasiu, już zjedzona, ale nic straconego, zawsze można ugotować ponownie :)
Ewuniu, spróbuj z makaronem, może Wam posmakuje :)
monikaT83
edytaha
:)
Alex_M
edytaha
Dziękuję :)
hips
dża
edytaha
Bardzo się cieszę, że smakowała :) Pozdrowienia dla Babci :)
edytaha
Dzięki, mam nadzieję, że dzieciakom posmakuje :) Mój połówek najchętniej wszystkie zupy jadłby z makaronem :)