Sposób przygotowania:
Kalafiorowa z mięsnymi pierożkami
Przygotowanie rosołu;
Do większego garnka wkładamy oczyszczone, opłukane mięso , zalewamy zimną wodą.
Dodajemy czosnek, cebulę, ziele angielskie oraz liście laurowe.
Całość doprowadzamy do zagotowania i gotujemy na małym ogniu około godziny, zdejmując
wytworzone podczas gotowania szumowiny.
Po ugotowaniu wyjmujemy z rosołu mięso, cebulę i czosnek, a dodajemy oczyszczoną, pokrojoną na małe kawałki włoszczyznę.
Ponownie gotujemy około 15 minut na średnim ogniu.
Kalafior oczyszczamy ,myjemy i dzielimy na różyczki.
Następnie różyczki dodajemy do rosołu.
Gotujemy następne 15 - 20 minut aż kalafior będzie miękki lecz nie rozgotowany.
Do mniejszego garnuszka odlewamy chochlę rosołu, dodajemy śmietanę i mieszamy.
Roztwór rosołu ze śmietaną dodajemy do całej zupy.
Dodajemy posiekany koperek ( u mnie posiekana natka pietruszki).
Pierogi gotujemy w osolonej wodzie.
Gotujemy około 10 minut od wypłynięcia nad powierzchnię wody.
Wyjmujemy łyżką cedzakową.
Zupę rozlewamy na talerze dodajemy połówki pierogów, posypujemy jeszcze posiekanym koperkiem lub natką pietruszki.
rada;
Pierożki z mięsem możemy przygotować same lub kupić gotowe w sklepie.
Mięso obieramy i ponownie wkładamy do zupy.
Do większego garnka wkładamy oczyszczone, opłukane mięso , zalewamy zimną wodą.
Dodajemy czosnek, cebulę, ziele angielskie oraz liście laurowe.
Całość doprowadzamy do zagotowania i gotujemy na małym ogniu około godziny, zdejmując
wytworzone podczas gotowania szumowiny.
Po ugotowaniu wyjmujemy z rosołu mięso, cebulę i czosnek, a dodajemy oczyszczoną, pokrojoną na małe kawałki włoszczyznę.
Ponownie gotujemy około 15 minut na średnim ogniu.
Kalafior oczyszczamy ,myjemy i dzielimy na różyczki.
Następnie różyczki dodajemy do rosołu.
Gotujemy następne 15 - 20 minut aż kalafior będzie miękki lecz nie rozgotowany.
Do mniejszego garnuszka odlewamy chochlę rosołu, dodajemy śmietanę i mieszamy.
Roztwór rosołu ze śmietaną dodajemy do całej zupy.
Dodajemy posiekany koperek ( u mnie posiekana natka pietruszki).
Pierogi gotujemy w osolonej wodzie.
Gotujemy około 10 minut od wypłynięcia nad powierzchnię wody.
Wyjmujemy łyżką cedzakową.
Zupę rozlewamy na talerze dodajemy połówki pierogów, posypujemy jeszcze posiekanym koperkiem lub natką pietruszki.
rada;
Pierożki z mięsem możemy przygotować same lub kupić gotowe w sklepie.
Mięso obieramy i ponownie wkładamy do zupy.
zbysiowa
BozenaMatuszczyk
Dziękuję Magda, miło mi.
Pozdrawiam serdecznie.
BozenaMatuszczyk
Jutro wstawię torty .
zbysiowa
Mniam, będzie słodko :)
BozenaMatuszczyk