Babciagramolka

Babciagramolka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2812]

Kalafiorowa zielona pagoda

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Bardzo lubię kalafiory. A zielony cenię sobie nie tylko za smak, ale i za fantastyczny wygląd. Kojarzy mi się z taką orientalna pagodą.

Kalafiorowa zielona pagoda

Składniki:

Kalafiorowa zielona pagoda

 

 

Sposób przygotowania:

Kalafiorowa zielona pagoda
Kalafior oczyścić z liści i wyciąć ile się da głąba ( tak by kalafior się nie rozpadał w gotowaniu ). Włożyć do wysokiego garnka , zalać wodą , osolić ( 1 łyżeczka ), dodać cukier ( 1 łyżeczka ) i gotować aż będzie miękki. W tym samym czasie ugotować ziemniaki. Zarumienić na maśle bułkę tartą. Wyjąć ostrożnie kalafior z garnka , ułożyć na okrągłym lub kwadratowym półmisku. Obłożyć ziemniakami. Polać masłem z bułką tartą . Posypać koperkiem . Udekorować pomidorkami ( ja nabiłam je na wykałaczki i wpięłam w kalafior ).











Dałam ban bo zmieniam zdjęcie i treść wpisu na ciekawsze 

Tagi:

tarta