Sposób przygotowania:
Kalafiorowe kopytka
Ugotowane ziemniaki i kalafior ubijamy i następnie ziemniaki dodajemy i kalafiora. Kolejno dodajemy jajka i mąkę. Wszystko razem dokładnie ugniatamy, aby powstało jednolite ciasto. dodajemy do ciasta do smaku sól i pieprz. Na stół posypujemy mąkę i cisto kształtujemy na ruloniki. W międzyczasie do dużego garnka wlewamy wodę i ja osalamy i gotujemy. Ciasto kroimy na mniejsze kawałki i do wrzątku dajemy i gotujemy. Ugotowane kopytka wyciągamy. I następnie przygotowujemy smażoną kiełbaskę. Pętka kiełbasy kroimy drobno w kostkę, jak również cebulkę kroimy drobno w kostkę. Podsmażamy do zarumienienia się pokrojone w kostkę produkty. I na przestudzone kalafiorowe kopytka polewamy przygotowaną kiełbaskę z cebulką. SMACZNEGO !! :)