gosia p.

gosia p.

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1329]

Kalafiorowe kotleciki

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 6

Kalafiorowe kotleciki podaję na obiad jako danie główne z ziemniakami i surówką. Polecam - są smaczne i szybkie w przygotowaniu.

Kalafiorowe kotleciki Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Kalafiorowe kotleciki

 

Sposób przygotowania:

Kalafiorowe kotleciki
Kalafior gotujemy w osolonej wodzie do miękkości, odcedzamy i studzimy. Kalafior przekładamy do miski i dusimy go widelcem. Następnie wbijamy jajko i dodajemy 3 łyżki bułki tartej, mąkę oraz sól i pieprz do smaku. Wszystko razem mieszamy na jednolitą masę. Z masy formujemy kotleciki, które obtaczamy w bułce tartej. Następnie smażymy je na rozgrzanym tłuszczu na złoty kolor.
Kalafiorowe kotleciki
Kalafior przekładamy do miski i dusimy go widelcem.
Kalafiorowe kotleciki
Następnie wbijamy jajko i dodajemy 3 łyżki bułki tartej, mąkę oraz sól i pieprz do smaku. Wszystko razem mieszamy na jednolitą masę.
Kalafiorowe kotleciki
Z masy formujemy kotleciki, które obtaczamy w bułce tartej.
Kalafiorowe kotleciki
Następnie smażymy je na rozgrzanym tłuszczu na złoty kolor.