Sposób przygotowania:
Kalafiorowo - dyniowa
Do garnka wlać zimną wodę, włożyć do niej umyte skrzydełka i gotować na małym ogniu 30 minut.
Posolić i dodać pokrojoną w kostkę marchewkę, seler i posiekaną nać selera oraz pora i natkę pietruszki.
Gotować 15 minut, dodać pokrojone w kostkę ziemniaki, gotować na pół miękko i następnie dodać pokrojoną w kostkę dynię i podzielonego na różyczki kalafiora.
Gotowac do miękkości.
Zupę doprawić pieprzem i zabielić śmietaną zahartowaną z zupą.
Posolić i dodać pokrojoną w kostkę marchewkę, seler i posiekaną nać selera oraz pora i natkę pietruszki.
Gotować 15 minut, dodać pokrojone w kostkę ziemniaki, gotować na pół miękko i następnie dodać pokrojoną w kostkę dynię i podzielonego na różyczki kalafiora.
Gotowac do miękkości.
Zupę doprawić pieprzem i zabielić śmietaną zahartowaną z zupą.