Sposób przygotowania:
Zupa dyniowa podkręcona czekoladą
Dynię pieczemy w piekarniku. Surową należy przekroić, wydrążyć pestki, pokroić w kawałki, natłścic je i zapiekać około pół godziny. Po tym czasie miąższ sam odchodzi bez trudu od skórki.
Na patelni podsmażamy pokrojoną cebulę i jabkła, do momentu aż jabkła zaczną się lekko rozpadać. W garnku podgrzewamy bulion warzywny. Dodajemy dynię i cebulę z jabłkiem. Doprawiamy mielonym pieprzem różowym oraz solą. Dokładamy 2 kostki białej czekolady. Wszystko razem miksujemy.
Na wierzch posypujemy wiórkami czekolady oraz okraszamy olejem pestek dyni.
Na patelni podsmażamy pokrojoną cebulę i jabkła, do momentu aż jabkła zaczną się lekko rozpadać. W garnku podgrzewamy bulion warzywny. Dodajemy dynię i cebulę z jabłkiem. Doprawiamy mielonym pieprzem różowym oraz solą. Dokładamy 2 kostki białej czekolady. Wszystko razem miksujemy.
Na wierzch posypujemy wiórkami czekolady oraz okraszamy olejem pestek dyni.
pieczenie dyni
Dynię pieczemy w piekarniku. Surową należy przekroić, wydrążyć pestki, pokroić w kawałki, natłścic je i zapiekać około pół godziny. Po tym czasie miąższ sam odchodzi bez trudu od skórki.
jabłka i cebula z patelni
Na patelni podsmażamy pokrojoną cebulę i jabkła, do momentu aż jabkła zaczną się lekko rozpadać.
gotowanie z bulionem
W garnku podgrzewamy bulion warzywny. Dodajemy dynię i cebulę z jabłkiem. Doprawiamy mielonym pieprzem różowym oraz solą. Dokładamy 2 kostki białej czekolady.
miksowanie zupy
Dokładamy 2 kostki białej czekolady. Wszystko razem miksujemy.