2milutka

2milutka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1487]

Kalafiorowy krem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 7

Idealna zupa sezonowa z młodego kalafiora i ziemniaków,bogactwo witamin i wspaniałego smaku..

Kalafiorowy krem Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Kalafiorowy krem

 

 

 

Sposób przygotowania:

Kalafiorowy krem
Kalafior obieramy z liści myjemy dzielimy na mniejsze różyczki.Ziemniaki oskrzybać z cienkiej skórki umyć pokroić w gruba kostke .Marchew oskrzybać lub dobrze umyć tylko pokroić w słupki na cztery części.



Przygotowane warzywa włożyć do garnka i zalać dwiema szklankami mleka rozcieńczonego dwiema szklankami wody. Dodać listek laurowy lekko posolić do smaku i gotować jarzyny do miękkości.

Łyżką cedzakową wyjać częsć różyczek kalafiora do dekoracji marchewkę również ,listek laurowy wyjąć i wyrzucić.



Zupę zmiksować blenderem na krem wrzucić serek topiony wlać resztę mleka i ponowanie zagotować.

Doprawić do smaku solą pieprzem dodać masło i mieszać cały czas aż sie rozpuści. Rozlać gorącą zupę do talerzy udekorować różyczkami kalafiora posypać siekanym szczypiorem i pokrojoną marchewką .

Życzę smacznego!
Kalafiorowy krem
warzywa myjemy obieramy i kroimy na mniejsze kawałki
Kalafiorowy krem
wkłądamy do garnka dajemy lisć laurowy gotujemy
Kalafiorowy krem
krem doprawiamy do smaku i miksujemy na gładko blenderem smacznego!

Tagi:

kalafior