KRISTOFE

KRISTOFE

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 336]

Kalamary po tajsku.

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 5

Pyszny kalamar o tajskich smakach.

Kalamary po tajsku.

Składniki:

Kalamary po tajsku.

 

  • duży świeży kalamar,
  • 2 ząbki czosnku,
  • sos rybny do smaku,
  • sok z limonki,
  • mała łyżeczka cukru,
  • pieprz do smaku,
  • dobra oliwa,
  • zielenina do,formowania dekoracji,

Sposób przygotowania:

Kalamary po tajsku.
Kalamara czyscimy, kroimy w duże prostokąty, każdy kawałek delikatnie nakrawamy w kostkę, nada to kalamarowi dodatkowej miekości i sprezystosci. Na woku rozgrzewamy oliwę, dodajemy czosnek, kalamara opruszonego pieprzem, smażymy kilka minut,,doprawiamy sosem rybnym, limonką, cukrem, wszystko smażymy kilka minut. Gotową ciepłą potrawę podajemy z tajską dekoracją, możecie urzyć własnej inspiracji . Smacznego.

Tagi:

sosy